QR-codes maken met GoQR.me

Een QR-code is een tweedimensionale streepjescode die informatie opslaat in zwart-witte blokken. De QR-afbeelding kun je plaatsen op folders, posters, visitekaartjes of andere producten.

Website bezoeken met een smartphone

QR-codes zijn dé manier om een link te leggen tussen communicatiemiddelen in de echte wereld (voorzien van de QR-code) en het internet. Mobiel, overal, altijd. Omdat QR-codes het zo gemakkelijk maken om een weblink (URL) naar een mobiele telefoon over te brengen, bieden ze een veel lagere drempel om een ​​website te bezoeken met een smartphone. Je kunt ook werken met andere teksten en gegevens, zoals reclameboodschappen, telefoonnummers en zelfs volledige visitekaartjes in vCard-formaat.

Zelf QR-codes maken

Op GoQR.me kun je gratis QR-codes genereren. Voer je tekst in, je URL, SMS- of vCard-contactinformatie. De QR-code wordt automatisch gegenereerd terwijl je typt. Klik op de knop 'Download' om de gemaakte QR-codeafbeelding te krijgen (de afbeelding is beschikbaar als EPS- of SVG-vectorgrafiek, en in hoge resolutie PNG-, GIF- of JPEG-rastergrafiekformaat.

Je mag de QR-codes gratis gebruiken. Ook voor commerciële doeleinden.