Nieuwsbrief van Alexander Klöpping

Waarom zou je zelf speuren naar informatie en inspiratie als anderen dat al doen? En nog veel beter ook! Bijvoorbeeld Alexander Klöpping. Ik heb me daarom op zijn nieuwsbrief geabonneerd.

De manier waarop hij de huidige technologische trends en innovaties belicht, is erg inspirerend. Van baanbrekende apps tot futuristische concepten, elke editie zit boordevol met eye-openers. Zeker op het gebied van AI.

Mijn favoriete editie is #4 Een groepsgesprek met Steve Jobs. Hierin laat Alexander een paar hele mooie voorbeelden zien van hoe ChatGPT door allerlei manieren als bron wordt gebruikt voor een specifieke toepassing. Oftewel, hoe slimme programmeurs een interface - een makkelijk te gebruiken schil - over ChatGPT hebben gelegd waardoor je AI kan gebruiken zonder dat je goed hoeft te zijn in het formuleren van prompts.

Zo maakte ik kennis met:

Notion, een handige interface die je helpt met concrete problemen, zoals helpen met brainstormen of het schrijven van een artikel. Hier lees je mijn verkenningstocht naar Notion.

Historical Figures, een app die je laat chatten met historische figuren als Plato, Benjamin Franklin en Abraham Lincoln. En met Steve Jobs en Steve Irwin. Maar ook met Jezus, Hitler en Joseph Stalin.