E-mail magazine maken met MailChimp

Mailchimp is een online marketingplatform dat tools biedt voor e-mailmarketing, automatisering van campagnes en klantbetrokkenheid. Met MailChimp kun je e-mails te ontwerpen, verzenden te volgen. En doelgroepen beheren en rapportages genereren voor inzicht in prestaties van je mailing.

Mailinglist opzetten in MailChimp

Het begint met het opzetten van een mailinglijst, waarbij contacten kunnen worden geïmporteerd of handmatig toegevoegd. Gebruikers kunnen segmenten maken op basis van demografische gegevens of eerdere interacties, waardoor ze gerichte berichten kunnen verzenden die relevant zijn voor specifieke groepen ontvangers.

Mailing ontwerpen

Mailchimp biedt een intuïtieve e-mailontwerpinterface waarmee je eenvoudig aantrekkelijke e-mails kan maken zonder technische kennis. De drag-and-drop editor maakt het eenvoudig om inhoud zoals afbeeldingen, tekst en knoppen toe te voegen en de lay-out aan te passen. Daarnaast kun je kiezen uit diverse sjablonen en stijlopties om de look en feel van je e-mails te optimaliseren.

Mailing versturen

Zodra de e-mailinhoud is gemaakt, kun je de juiste mailinglijsten selecteren, het tijdstip van verzending plannen en de e-mailcampagne lanceren. Na het verzenden biedt Mailchimp uitgebreide analysehulpmiddelen waarmee je inzicht krijgt in de prestaties van je campagnes, zoals open rates, klikfrequenties en conversies. Dit stelt je in staat om je strategie voortdurend te verbeteren en je berichten te optimaliseren voor betere resultaten.