De ontdekking van Notion – Tegenvaller

In de nieuwsbrief van Alexander Klöpping las ik over Notion - een geweldige tool om moeiteloos teksten te creëren zonder ingewikkelde prompts.

Met Notion hoef je geen expert te zijn, de interface doet al het denkwerk voor je! Ideaal voor mij dus. Ik was meteen enthousiast en heb de app gedownload, maar liep tegen wat verwarring aan. Blijkbaar zit de AI-functionaliteit in een andere toepassing. Om die functie te kunnen gebruiken, moest ik me aanmelden voor de wachtlijst. Wordt vervolgd!

Update 27 maart 2023

Notion heeft me toegang gegeven tot hun AI-applicatie. Hoera! Alleen…. Ik weet niet zo goed wat ik er mee moet. Ik had verwacht een toolbox vol schrijfhulpmiddelen te krijgen. Maar Notion is meer een productiviteitstool. Dat is natuurlijk prachtig. Maar het lost niet een actueel probleem van mijn op. Ik heb mijn werk al succesvol (zonder hulp van AI, ok) ondergebracht in andere productiviteitstools. Ik heb niet zoveel zin een probleem op te lossen dat ik niet heb. Dus ik laat Notion even voor wat het is.