ChatGPT app voor iPhone en iPad

De website iCulture meldt op 31 mei dat de ChatGPT app beschikbaar is in Nederland en België.

Bericht: ChatGPT-app voor iPhone nu in Nederland en België te downloaden

Ideaal! Meteen gedownload zodat ik op mijn telefoon kan experimenteren met ChatGPT.

App Store

Dit is de app die je moet hebben:

Update 4 augustus 2023

Nu ik de iPhone app, de iPad app en de browserversie van Openai.com een tijdje gebruik, merk ik dat er meestal grote verschillen zitten in de output van de verschillende applicaties bij dezelfde vragen.

iPhone app

De iPhone app levert vooral korte ‘hap snap’ antwoorden en dat is in somige situaties ideaal. Bijvoorbeeld: social posts lijken via de iPhone app veel korter, krachtiger en levendiger te zijn dan via de iPad app of de Openai-website.

iPad app

Deze app lijkt uitgebreidere, langere antwoorden te geven dan de iPhone app op dezelfde vraag. Dat is prettig wanneer je ChatGPT bijvoorbeeld vraagt om blog te schijven van een paar krabbels.

Website Openai.com

De beste resultaten komen van de website van Openai.com. Ik merk bij het schrijven voor dit AI-Lab voortdurend dat antwoorden van Openai niet te reproduceren zijn op de iPad app. Ik wil dan een mooi screenshot maken van de iPad interface met het antwoord van ChatGPT, alleen zie ik dan niet het geweldige uitgebreide antwoord dat ik van Openai kreeg.