Boeken over AI

De aanraders heb ik gehaald uit het artikel De 10 beste boeken over ChatGPT. Op Storytel staan een aantal van deze boeken. Dit is mijn boekenlijst.

Ik heb ze nog niet allemaal geluisterd. Ik heb ChatGPT gevraagd van een kleine samenvatting te geven van elk boek.

AI Superpowers: China, Silicon Valley and the New World Order - Kai-Fu Lee

In ‘AI Superpowers’ onderzoekt Kai-Fu Lee de opkomst van kunstmatige intelligentie in China en Silicon Valley, belicht de verschuiving in arbeidsmarkten door automatisering, behandelt ethische kwesties en benadrukt de noodzaak van wereldwijde samenwerking voor een gebalanceerde technologische toekomst.

Op Storytel staat alleen een summary.

Life 3.0: Being human in the age of artificial intelligence - Max Tegmar

‘Life 3.0: Being Human in the Age of Artificial Intelligence’ van Max Tegmark verkent de toekomst van menselijkheid in een wereld met geavanceerde kunstmatige intelligentie. Het behandelt de impact van AI op werk, bewustzijn en ethiek, en onderzoekt scenario's van mogelijke samenwerking en co-existentie tussen mens en machine. Tegmark benadrukt de noodzaak van verantwoorde ontwikkeling en beleid om een positieve koers voor de menselijke samenleving te waarborgen in het tijdperk van AI.

Op Storytel staat alleen een summary.

Klara en de zon - Kazuo Ishiguro

‘Klara en de zon’ is een roman geschreven door Kazuo Ishiguro. Het verhaal speelt zich af in een toekomstige wereld waarin kunstmatige intelligentie en humanoïde robots bestaan. Het volgt Klara, een zonnekind genaamd AI, terwijl ze de menselijke wereld observeert en verlangt om een bepaalde zieke vriendin te helpen. Klara onderzoekt thema's als menselijke emoties, bewustzijn en de zoektocht naar betekenis. Met Ishiguro's kenmerkende introspectieve stijl nodigt het boek de lezers uit om na te denken over menselijkheid, technologie en de complexe aard van relaties tussen mens en machine.

Ontdek de groeikansen van AI - Remy Gieling

ChatGPT zei over dit boek: Helaas is mij geen informatie bekend over het boek ‘Ontdek de groeikansen van AI’ door Remy Gieling, aangezien mijn kennis is bijgesneden tot september 2021. Als je meer details kunt verstrekken over het boek of als je algemene informatie wilt over kunstmatige intelligentie en groeikansen, sta ik tot je dienst.