Blogs schrijven met ChatGPT – Wauw!

Dat je van een serie losse kreten met ChatGPT een goed leesbare tekst kan maken, is echt ideaal. Ik schrijf graag, maar ben niet echt een schrijver. Zo zat ik al even te broeden op een blog over de overeenkomsten tussen voetbal en programmacommunicatie. Maar ik kwam er niet helemaal uit.

Casus

Dit is wat ik in Google Docs had staan:

Onze leeuwinnen zijn groepswinnaar en staan zondag in de achtste finale van het WK in Nieuw Zeeland. En ik baal. Ik baal dat de tijden waarop wordt gespeeld zo onvoorstelbaar slecht passen in het eet-werk-slaap-ritme van een vrouw van middelbare leeftijd. Dus ik doe het met de samenvattingen.

Waarom ik zo van voetbal hou? Het is een tactisch positiespel in een onvoorspelbare omgeving. En dat is programmacommunicatie ook. Je kan alleen maar samenwerken als je weet waar iedereen staat en naar toe wil. Je eigen positie ten opzichte van alle andere spelers is essentieel. Je moet het speelveld kennen. Wie staan er? Waar bewegen zij naartoe? Welke positie speel je? Hoe ziet het speelveld eruit? Zorg voor de juist opstelling.

Ik vroeg ChatGPT er een blog van de maken. Dit is wat ik kreeg:

Tips en bevinden

ChatGPT heeft aan een half woord genoeg

ChatGPT kan prima uit de voeten met halve zinnen en alinea’s. Als je belangrijkste kernwoorden maar worden genoemd. Als je ergens halve schrijfsels in een mapje hebt staan, gooi ze eens in ChatGPT om te kijken wat er gebeurt. Gebruik opdrachten als:

  • Schrijf een blog van deze tekst.
  • Schrijf een tweet van deze tekst.
  • Schrijf een artikel van deze tekst.