Video’s met een avatar (talking head) maken met AI – Super simpel

De mogelijkheid om met AI video’s te maken, spreekt mij erg aan. Ik ben dus op onderzoek gegaan en gaan experimenteren met verschillende tools. Ik neem mijn bevindingen met je door.

Mijn casus

Al sinds ik mijn kennisplatform heb opgezet, speel ik met idee om video’s te maken van de artikelen en toolkits die ik heb geschreven. Ik zie mezelf echter totaal niet voor zo’n camera staan en mijn verhaal vertellen. Bovendien zie ik ook op tegen de hoeveelheid tijd die daar ongetwijfeld in gaat zitten.

Videotools

Ik heb geëxperimenteerd met tools waarmee je realistische video's kan genereren waarin tekst wordt omgezet in spraak en beeld. Met behulp van zo’n tool kan je bijvoorbeeld video's maken waarin een virtuele presentator of acteur je tekst uitspreekt en de bewegingen van lippen en gezichtsuitdrukkingen synchroniseren met de gesproken tekst.

Synthesia

Als eerste probeerde ik Synthesia. Zodra je op de website van Synthesia komt, kun je direct aan de slag met een video. Het werkt super simpel, maar je kan ook nauwelijks iets instellen. Het feit dat je zo snel een voorbeeldvideo maakt met Synthesia, is ook meteen het nadeel. Want eigenlijk weet je nog niks. Ja, dat je tekst kan omzetten naar bewegend beeld, maar dat wisten we al.

De kosten zijn 26 euro per maand (28,50 dollar).

Het resultaat ontvang je heel snel in je mailbox. Dit was het resultaat van mijn experiment:

Elai.io

Elai.io is een stuk laagdrempeliger dan Synthesia. Je kan na registratie meteen met alle functionaliteiten aan de slag. Daar wordt een creatieve doener zoals ik heel blij van. Al zijn de mogelijkheden ook wat overweldigend. Hierdoor moet je veel oefenen om een mooi opgemaakt resultaat te krijgen. Wel heel interessant: binnenkort kun je je eigen foto uploaden en daar een avatar van maken. Collossyan werkt in je webbrowser. Je hoeft er geen app of software voor te installeren.

Uitproberen is de eerste minuut video gratis, daarna zijn de kosten 23 dollar per maand (21 euro).

Dit was het resultaat van mijn experiment:

Colossyan

Colossyan is een fijne laagdrempelige tool. Je kan snel van start met precies de bouwstenen die je als beginneling nodig hebt. Je kan heel makkelijk een script invoeren, een stem kiezen, tekst toevoegen en bewerken en spelen met transities. Om het eindresultaat te zien moet je je registreren. Ik ben het meest gecharmeerd van deze tool en nu bezig uit te zoeken hoe ik dit kan gaan inzetten bij mijn huidige opdrachtgever. Collossyan werkt in je webbrowser. Je hoeft er geen app of software voor te installeren.

Uitproberen is 14 dagen gratis, daarna zijn de kosten 28 dollar per maand (25,50 euro).

Dit was het resultaat van mijn experiment:

Nog veel meer tools

Er zijn nog veel meer tools waarmee je soortgelijke video's kan maken. Ga zelf op onderzoek uit om te ontdekken welke tool het beste aansluit op jouw wensen en eisen.